top of page

Togt 16 - Cook Islands - Samoa - Tonga

På kultur-eventyr i den ikke-franske del af Polynesien

Dette togt begynder på de eventyrlige polynesiske Cook-øer, et ø-rige bestående af 15 øer. Cookøerne er kendt for noget af det mest uberørte natur, og går forrest i kampen for at bevare en sundt marine-miljø med blomstrende koralrev og store fiskebestande. På land er der frodigt og farverigt. På land kan vi udforske den smukke natur til fods eller på lejede cykler. 

 

Derefter sejler vi til Samoa. En sejlads, der kan tage alt mellem fire og syv dage, alt efter hvordan vinden er. 

 

Samoa byder på vandfald, kanoture i mangroven, grotter med ferskvandspools, “blowholes”, snorkeling og dykning. Samoa er et væld af oplevelser både på land og på/I vand, som vi glæder os til at udforske. 

 

Efter Samoa drager vi igen ud på en sejlads på en 4-7 døgn mod Tonga. 

I juni - november befinder opholder pukkelhvalerne sig i det varme vand ved Tonga for at parre sig og føde sine unger før turen 

atter går hjem mod Antarktis. De store hanner springer ud af vandet og synger hvalsang for at imponere hunnerne og for at få de andre hanner om at holde sig væk. Det er et ret imponerende syn. Vi ankommer lige midt i hvalsæsonen, og får forhåbentlig mulighed for at se de smukke dyr både under og over vand. Men der er også meget andet at opleve på Tonga. Tonga er kendt for, at have bevaret meget af sin traditionelle polynesiske kultur, formentlig fordi de som den eneste Stillehavsø aldrig blev koloniseret. Derudover er Tonga unik, da den er det eneste Kongedømme tilbage i Polynesien. Her er vi sikre på, at få nogle interessante kulturelle oplevelser på land og smukke oplevelser under vand. 

Se eventuelt om du kan finde tv-serien “Nordkaperen i Sydhavet”. Her besøger Troels Kløvedal netop Samoa og Tonga.

Alle stop og datoer er vejledende, da vi sejler efter vinden og vejret.

Påmønstring1. juli 2023 (Cook Islands)
Afmønstring:   30. august 2023 (Tonga)

Antal dage ca.: 60 dage
Sømil ca.: 1000 

5 ledige pladser

bottom of page