988A33CF-4111-422B-BE90-62662704C5B7-114
DRØMMEN BEGYNDTE FOR FIRE ÅR SIDEN

I 2015 begyndte Casper jagten efter en båd, han kunne udleve sin drøm om en jordomsejling på, og han havde håbet på at finde en lille sejlbåd til formålet.

Et halvt år senere forelskede han sig i en slidt 58-fods sejlbåd, der ikke havde været ude af havnen i 15 år, og som havde mange knubs efter stormen Bodil. Casper fik den vanvittige idé at ringe og byde på båden til trods for, at han ikke havde en krone på lommen og var lærling.

Efter flere måneders forhandlinger stod han pludselig med båden Hvalodea, og projektet kunne endelig sådan for alvor gå i gang. Siden har Casper knoklet for at sætte båden i stand og bl.a. malet den sin særegne turkise farve.

Sommeren 2017 mødte han Sophie, og hun sprang hovedkulds med i projektet og drømmen om at sejle i retning - jorden rundt - på ubestemt tid.

FØRST EN STOR RENOVERING

Hvalodea trænger til en kærlig hånd efter at have ligget mange år uden vedligehold. Siden Casper fik fingrene i båden, er den blevet malet turkis med Perfection Pro, har fået nye vinduer i ruffet, fået davider, nye sejl og mange andre forbedringer. 

 

Vi går og sætter båden i stand sammen. Casper er bådebygger, så alt bliver gjort efter professionelle standarder og i de rigtige materialer. Sophie  fungerer som hjælper og har lært at bore, slibe og spartle. 

Vores største opgave har været at fjerne det 30 år gamle, utætte teakdæk og lægge hårdt skum ind i dækket, der hvor det er blevet blødt og male dækket på ny med skridpulver. Der er mange fugtskader på væggene nede i båden, da dækket har været utæt i mange år. Så de er også blevet repareret. 

Undervejs har det været sjovt at finde små gemte beskeder på dørk og vægge fra de oprindelige bådebyggere fra Taiwan. Det er vildt at tænke på, hvor meget Hvalodea allerede har set, og hvad den nu skal opleve sammen med os.

Om Hvalodea

58 fod lang og 4,90 meter bred

Der er i alt 9 køjepladser ombord

Bygget i Taiwan i 1988

Den er bygget af glasfiber

Moteren er en Ford Lehman 135 hk

Der er to toiletter og brus udendørs

Det meste af udstyret er splinternyt inkl. nye sejl

Der er værksted ombord

Hvalodea vejer omkring 35 tons

Kontakt

hvalodeasailing@gmail.com

Casper: +45 91439311 (WhatsApp)

Sophie: +45 50933030 (WhatsApp)

  • Facebook - Hvid Circle
  • Instagram - Hvid Circle

Genveje